Lenterecept: Krokante bruschetta met gegrilde asperge en beenham
13 maart 2021De lente staat voor de deur en dat betekent weer heerlijk borrelen in de tuin. En daar hoort natuurlijk een lekker borrelhapje bij! Wat dacht je van deze bruschetta met groene asperges?!
De lente staat voor de deur! Dat betekent dat het weer tijd is voor zonnige avonden op je terras of in de tuin. Niets is op dat moment gezelliger dan een lenteborrel in de zon met je geliefde, familie of vrienden. En natuurlijk kan bij een borrel een heerlijk borrelhapje niet ontbreken! Wij voorzien je graag van inspiratie. Wat dacht je van een krokante bruschetta met een laagje geitenkaas, rucola, stukjes zongedroogde tomaat, en niet te vergeten een echte lentegroente: groene asperges?!
BENODIGDHEDEN VOOR 8 BRUSCHETTA’S:
- 1 zakje rucola
- Zout en peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 8 plakjes beenham
- 125 gram geitenkaas
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 8 verse groene asperges
- 8 zongedroogde tomaatjes
- Parmezaanse kaas (vlokken)
- 8 sneetjes brood naar keuze (bijvoorbeeld ciabatta of stokbrood)
Hoe maak je de bruschetta?
- Snijd het brood in stukjes en besmeer aan beide kanten met olijfolie. Dit hoeft niet veel te zijn, want je wil natuurlijk niet dat de broodjes aanbranden. Om de sneetjes te roosteren kan je ervoor kiezen om deze in een pan of onder de grill te leggen totdat ze licht bruin en lekker knapperig zijn. Laat de broodjes vervolgens even afkoelen.
- Haal circa 3 centimeter van de onderkant van de asperges af en bestrijk de asperges met wat olijfolie en peper. Grill de asperges in een grillpan of koekenpan in circa 7 minuten gaar.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng deze met de geitenkaas. Voeg eventueel zout en peper naar eigen smaak toe.
- Wrijf de afgekoelde broodjes in met een teentje knoflook en besmeer de bruschetta’s met het mengsel van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes en leg er enkele blaadjes rucola op. Snijd de gegrilde asperges vervolgens in tweeën en rol deze in de plakjes beenham. Dit is natuurlijk optioneel! De bruschetta’s zijn ook overheerlijk zonder beenham.
- Leg de asperges, met of zonder ham, op de bruschetta’s en top af met parmezaanse kaas. En zo heb je in no-time een heerlijk lenterecept voor tijdens de borrel!
Meer inspiratie voor lekkere recepten?
Vind je het leuk om vaker geïnspireerd te worden met leuke en lekkere recepten? Volg ons dan zeker op Facebook en/of Instagram! Wij delen hier regelmatig heerlijke recepten én de leukste keukentrends van dit moment.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 158 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Ik werd hartelijk welkom geheten door Frank van der Berg. Ik heb hem mijn ideeën uitgelegd en in zeer korte tijd bleek Frank een verkoper te zijn die heel erg met mij mee dacht. Veel van die ideeën sloten naadloos aan bij die van mij. Binnen nog geen 2 uur konden we elkaar de hand schudden en het contract ondertekenen. Daarnaast is Frank ook geen verkoper in de zin van opdringen. Hij is pas echt tevreden als de klant ook tevreden de deur uit gaat. Nogmaals dank Frank ik kan niet wachten tot de, mede door jou, uitgezochte keuken geplaatst wordt.
Uitstekende service, klantgericht, meedenkend, vriendelijk personeel.
wij zijn blanco binnen gekomen bij Eigen Huis Keukens en werden door Cathelyn van Doorn begeleid in onze zoektocht. Haar jarenlange ervaring en inzicht in de keuken business werd direct duidelijk en heeft heeft geresulteerd in een voor ons ideale keuken. al met al een zeer fijne ervaring en absoluut een aanrader voor mensen die een op het lijf geschreven keuken willen realiseren
Wij zijn erg tevreden over het aankooptraject en hebben daarom veel vertrouwen dat de oplevering ook goed zal gaan verlopen. Dat zal pas over twee jaar plaatsvinden, maar ons vertrouwen is gebaseerd op de uiterst vriendelijke, geduldige en vakkundige begeleiding door Lars zoals wij deze tot nu toe hebben ervaren. Daarnaast willen wij tevens de vriendelijke en hartelijke ontvangst door de dames in de showroom en aan de balie niet onvermeld laten.
Je wordt heel netjes en vakkundig geholpen ,en ze denken ook met je mee wat goed voor je is ik ben heel blij dat ik daar ben geweest
Wilco van Eigenhuis Keukens Capelle luistert goed naar je wensen, geeft zijn oprechte mening met een professioneel advies en dit leid tot een keuken ontwerp naar keuze van de klant. Ik ben zeer tevreden! Dank je!