Na Kerst is Pasen toch wel één van onze favoriete feestdagen. Een rijkelijk versierde paastafel, gezelligheid met familie en heerlijke gerechten tijdens de paasbrunch. Organiseer jij een paasbrunch voor vrienden of familie? Dan hebben we hier wat fijne recepten voor je op een rijtje gezet die perfect zijn voor de paasbrunch!
1. American pancakes met fruit
American pancakes zijn ideaal voor tijdens de paasbrunch. De heerlijk zoete lekkernij met vers fruit en wat honing is een plaatje om naar te kijken!
Wat heb je nodig (12 stuks):
- 2 eieren
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 175 ml melk
- 2 eetlepels kristal suiker
- Beetje zout
- Boter om in te bakken
Stap voor stap bereiding:
1. Doe het zelfrijzende bakmeel in een grote kom en voeg hierbij de kristalsuiker en een beetje zout toe. Voeg vervolgens de eieren en de melk toe en meng het geheel door elkaar met een garde. Ga door tot je een mooi glad beslag hebt en laat dit een kwartier rusten.
2. Vervolgens verhit je een klein beetje boter in een koekenpan. Laat de pan goed warm worden en schep hier een beetje beslag in. Zorg dat je rondjes van ongeveer 10 centimeter krijgt.
3. In 2 à 3 minuten bak je de onderkant mooi goudbruin. Wanneer er kleine belletjes te zien zijn aan de bovenkant, kun je de pannenkoekjes voorzichtig omdraaien. Bak nu ook de andere kant mooi goudbruin.
Serveertip:
Voor een mooie presentatie op de paastafel kan je de pannenkoekjes opstapelen. Versier de pancakes met heerlijk zoete honing, vers fruit, poedersuiker en eventueel zelfs wat paaseitjes! Snijd vervolgens driehoekpuntjes uit de stapel, zodat het net lijkt alsof je een stuk taart serveert.
2. Avocado toast met ei
Toast, avocado en ei zijn een heerlijke combinatie!
Wat heb je nodig (2 stuks):
- 2 sneetjes brood
- 1 Avocado
- 2 eieren
- 1 rode ui
- 1 grote tomaat
- 1 el citroensap
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Stap voor stap bereiding:
1. Snij de avocado doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees in een kommetje. Meng de avocado met wat citroensap en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Versnipper de rode ui en snijd de tomaat in kleine stukjes. Voeg deze beide aan het mengsel toe en prak het goed door elkaar.
2. Verhit vervolgens een koekenpan met wat olijfolie en bak de spiegeleieren. Rooster ondertussen de sneetjes brood in een broodrooster.
3. Smeer het avocadomengsel over de getoaste boterhammen en leg de spiegeleieren erbovenop. Bestrooi vervolgens de eieren met wat versgemalen peper.
Serveertip:
Je kunt eindeloos variëren met kruiden en specerijen op de avocado toast. Je kunt de avocado en ei zoals hierboven bestrooien met versgemalen peper, maar ook chilivlokken, bieslook of gebakken spekjes kunnen gebruikt worden. Zo maak je er een feestelijk gerecht van.
3. Vrolijke mimosa’s
Bij een gezellige paasbrunch mag natuurlijk ook geen drankje ontbreken. Deze heerlijke mimosa’s passen er perfect bij en ze zijn ook nog eens ontzettend eenvoudig om te maken. De verdeling is namelijk half-om-half!
Wat heb je nodig:
- (Alcoholvrije) mousserende wijn
- Verse sinaasappelsap
- Scheutje licor 43 of limonade (optioneel)
Stap voor stap bereiding:
1. Schenk de verse sinaasappelsap in de glazen en vul deze voor de helft.
2. Vul dit aan met de mousserende wijn, pas op dat het niet overstroomt.
3. Roer de cocktail voorzichtig door elkaar.
4. Voor een lekkere twist kun je er ook een scheutje licor 43 in doen.
Ook een alcoholvrije mimosa zal bij iedereen in de smaak vallen, gebruik hiervoor dezelfde verdeling. Voeg in plaats van het scheutje likeur een beetje limonade siroop toe.
Serveertip:
Wil je de glazen extra gezellig opmaken? Snijd dan schijfjes sinaasappel en doe deze door de helft. Vervolgens maak je er een sneetje in en zet je het schijfje op je glas.
Meer inspiratie voor in de keuken op doen?
Wil je meer inspiratie op doen? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Hier vind je meer leuke recepten, de laatste keukentrends en handige tips voor tijdens het koken en in de keuken!
Wij wensen je veel kookplezier en een fijne Pasen!