Ben je op zoek naar functioneel en esthetisch materiaal voor jouw keukenblad? Dan is keramiek zeer zeker de afweging waard! Met zijn unieke combinatie van esthetische schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid heeft keramiek zich in korte tijd bewezen als een uitstekende keuze voor verschillende keukenstijlen. Ben je benieuwd naar alle ins en outs van een keramiek keukenblad? Lees dan snel verder!
Wat is keramiek?
Keramiek is een industrieel geproduceerd materiaal. Klei, veldspaat en kwarts worden onder extreem hoge druk samengeperst waardoor er een compacte substantie ontstaat. Tijdens dit proces kan het materiaal worden voorzien van een divers scala aan printen. De compacte masssa zorgt voor zowel de functionaliteit als de kwetsbaarheid van een keramiek keukenblad.
Voordelen van een keramiek keukenblad
Keramiek is een schitterend materiaal met vele voordelen. Zo zijn de esthetische mogelijkheden eindeloos, of je nu gaat voor een minimalistische look of juist een uitbundige uitvoering. Een keramiek werkblad is te verkrijgen in een brede selectie aan kleuren, patronen, afwerkingen en grootte. Zodoende is er altijd wel een combinatie die past bij jouw specifieke keukenopstelling.
Daarnaast is keramiek een uitermate duurzaam keukenbladmateriaal. Het materiaal is bestand tegen vlekken, krassen en hitte. Het is zelfs mogelijk om pannen die net van het vuur komen direct op het werkblad te plaatsen! Desondanks adviseren wij wel om met hete voorwerpen een onderzetter te gebruiken.
Nadelen van een keramiek keukenblad
Ondanks de grote voordelen van keramiek zijn er wel degelijk nadelen aan het materiaal. Zo is het materiaal niet goed bestand tegen het vallen van zware voorwerpen op het werkblad. Een dergelijke val kan schade veroorzaken die onomkeerbaar is. Hetzelfde geldt voor puntige voorwerpen, deze kunnen ook vervelende schades veroorzaken. In het bijzonder moet je oppassen bij de randen van het werkblad, daar is het materiaal het meest kwetsbaar.
Tips voor het onderhoud van een keramiek keukenblad
Keramiek is zeer makkelijk in onderhoud en schoonmaak. Na de plaatsing van het keukenblad heb je er weinig omkijken naar, toch adviseert Eigenhuis Keukens de volgende punten:
- Gebruik een vochtig doekje met zacht schoonmaakmiddel om het werkblad schoon te maken;
- Voorkom het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en producten met een pH-waarde onder de 2 en boven de 12;
- Gebruik geen harde schuurmiddelen om onnodige krassen te voorkomen;
- Wees voorzichtig met het gebruik van zware en scherpe voorwerpen.
Laat je adviseren bij Eigenhuis Keukens
Ben je benieuwd naar de functionaliteit en esthetiek van een keramiek keukenblad? Maak snel een online showroomafspraak en kom langs bij een van onze showrooms! Onze keukenspecialisten staan klaar om je alles te vertellen over de mogelijkheden van dit materiaal. Zien wij jou snel in een van onze showrooms?