Ondanks dat wij stoomovens al jaren verkopen merk ik dat men er vaak nog weinig over weet. Maar als je een keer groenten uit de stoomoven hebt geproefd wil je eigenlijk niet meer anders. Wat mij betreft zou een stoomoven in geen enkele keuken mogen ontbreken. Maar waarom? En wat zijn de voordelen om voor een stoomoven te kiezen in je (nieuwe) keuken?
Koken met een stoomoven biedt gemak
In een stoomoven kan je één, maar ook meerdere gerechten tegelijk bereiden. Dit maakt het koken in een stoomoven gemakkelijk en het scheelt ook nog eens tijd. Bovendien kan het bereiden van eten in een stoomoven eigenlijk niet mis gaan, want aanbranden of overkoken is onmogelijk.
Bereid gemakkelijk één of meerdere gerechten tegelijk, zonder dat het kan aanbranden of overkoken.
Gezonder en met een intensere smaak koken
Met een stoomoven maak je eenvoudig de lekkerste gerechten op een gezonde manier. De hete stoom zorgt voor een geleidelijke opwarming, zonder dat de natuurlijke ingrediënten verloren gaan. Hierdoor worden mineralen en vitaminen behouden en gaat er tevens geen smaak verloren. Zo eet je dus zowel gezonder als smakelijker! Bovendien hoef je in een stoomoven geen vet, boter of olie te gebruiken, wat het eten nóg gezonder maakt. Daarnaast blijven de structuur en kleur beter behouden. Met als resultaat het perfecte stukje vlees, aardappelen of groenten met de juiste ‘bite’. Als je een keer groenten uit de stoomoven hebt geproefd wil je eigenlijk niet meer anders.
De mineralen, vitaminen, smaak én kleur van het eten blijven beter bewaard.
Een stoomoven is multifunctioneel
Een stoomoven is niet alleen ideaal voor het bereiden van verse producten, maar kan daarnaast ook nog functies overnemen van andere inbouwapparatuur. Zo worden bijvoorbeeld de functies van je magnetron compleet opgevangen. Doordat een stoomoven ook je eten kan ontdooien, je maaltijd kan opwarmen en je borden kan voorverwarmen. De combi-stoomoven vervangt zelfs de heteluchtoven, omdat je in de combi-stoomoven ook kunt bakken en braden. Dit zal je geld en ruimte kunnen besparen, want je kan natuurlijk niet alle typen (inbouw) apparatuur in je nieuwe keuken opnemen.
Een stoomoven kan de functies overnemen van andere apparatuur, zoals die van een magnetron en een heteluchtoven.
Verschillende soorten stoomovens
Er zijn verschillende soorten stoomovens, elk soort met eigen specificaties. Zo heb je de hoge druk stoomoven, lage druk stoomoven en de combi stoomoven. Daarnaast kan de inhoud van stoomovens nog wel eens verschillen. Zeker bij een combi-stoomoven, waar je ook nog andere gerechten in wilt bereiden, is de inhoud van belang.
De lage druk stoomovens hebben een eigen reservoir en deze moeten regelmatig worden bijgevuld. Daarentegen worden de hoge druk stoomovens wel aangesloten op de waterleiding, waardoor de watertoevoer- en afvoer automatisch wordt geregeld. Nadeel is wel dat de oven door de hoge druk tijdens de bereiding van het eten niet kan worden geopend, in tegenstelling tot de lage druk stoomovens waarbij dit tussentijds wel kan.
De combi-stoomoven combineert de voordelen van een stoomoven met de extra functionaliteit van een heteluchtoven.
Een stoomoven iets voor jou?
Wil je graag gezond, gemakkelijk én smaakvol koken? Dan is een stoomoven een echte ‘musthave’ in je keuken. Wil je meer weten over de verschillende soorten stoomovens en hun bijbehorende functionaliteiten? Kom dan gerust eens vrijblijvend langs in één van onze showrooms. Uiteraard kun je ook een afspraak inplannen met een van onze adviseurs via het online contactformulier. Wij helpen je graag!