Kerst borrelhapje: kerstboom van bladerdeeg

Een kerstboom van bladerdeeg met pesto en kaas: lekker, eenvoudig om te maken én leuk om op tafel te zetten! Bekijk het recept hier.

Kerstboom van bladerdeeg | Eigenhuis Keukens
Borders
Page divider element

Wil je graag een lekker hartig hapje maken voor bij de borrel met kerst? Wat dacht je van een kerstboom van bladerdeeg met pesto en kaas?! Dit borrelhapje is niet alleen enorm lekker en eenvoudig om te maken, het ziet er ook nog eens leuk uit op tafel! Bovendien is dit recept erg leuk en gemakkelijk om te maken met kinderen.

Wat heb je nodig voor 1 grote kerstboom?

  • 200 gram Emmentaler kaas of Parmezaanse kaas
  • 100 gram rode of groene pesto
  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • Takjes rozemarijn
  • Verse peper
  • 1 ei

Bladerdeeg kerstboom | Eigenhuis Keukens

Hoe maak je de kerstboom?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de bladerdeeg rollen helemaal uit en leg naast elkaar op de bakplaat met bakpapier. Snijd vervolgens uit beide plakken bladerdeeg een even grote driehoek met stam van de kerstboom. Bewaar het overgebleven gedeelte.
  2. Smeer één plak bladerdeeg in met pesto en strooi hier de geraspte kaas en wat peper overheen. Leg vervolgens de andere plak bladerdeeg er bovenop en gebruik een vork om de randjes van het bladerdeeg aan elkaar te drukken.
  3. Snijd reepjes in de kerstboom tot net niet aan het midden en draai vervolgens alle reepjes om, zodat deze een soort ‘swirl’ krijgt. Van het overgebleven bladerdeeg kun je, op dezelfde manier als bij de kerstboom, een mooie ster voor bovenaan de boom maken.
  4. Gebruik tot slot de dooier van het ei om hiermee de kerstboom te bestrijken. Zet de bladerdeeg kerstboom maximaal 20 minuten in de oven, totdat deze er bruin en krokant uitziet. Maak de boom helemaal af door er wat takjes rozemarijn op te leggen en de kerstboom is klaar om geserveerd te worden!

Tip: wil je liever een zoet hapje op tafel toveren? Je kunt alle ingrediënten die je op het bladerdeeg smeert ook vervangen voor bijvoorbeeld nutella of speculoos. Zo heb je een heerlijke chocolade of speculaas kerstboom, die bovendien binnen no-time klaar is!

Kerstboom van bladerdeeg met pesto en kaas | Eigenhuis Keukens

Meer keuken inspiratie bij Eigenhuis Keukens

Vind je het leuk om vaker lekkere recepten te ontvangen? Of wil je graag inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram! Hier delen we namelijk geregeld lekkere recepten, informatie over de laatste keukentrends en voorzien we je graag van keuken inspiratie.

Klanten over Eigenhuis Keukens

Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 180 beoordelingen in de laatste 12 maanden.

Blob element background
goed geslaagd

Relaxte omgeving met vriendelijke heren die ons goed hebben geholpen. Fijn dat tijdens het 2e gesprek er totaal begrip was voor verandering van wensen en werden we ook goed geholpen met de kleurkeuzes. Vol vertrouwen dat alles tot in de puntjes... Lees meer

Chat bubble icon 10
Mirjam uit Amsterdam
01-04-2025
Super fijn en professioneel geholpen

Bij Eigenhuis keukens zijn wij heel prettig geholpen door Lusette. Ze luisterde goed naar onze wensen en heeft daar passend advies bij gegeven. Daarmee hebben wij echt onze droomkeuken gevonden bij Eigenhuis keukens. Er is ook een hele prettige, rustige sfeer.... Lees meer

Chat bubble icon 10
Diana uit Amersfoort
29-03-2025
Goede hulp, goede kennis, goede prijs!

Goed geholpen door Waldo, vervolgens door de juiste prijs akkoord gegaan op onze droomkeuken!

Chat bubble icon 10
Nick uit Olst
27-03-2025
Prima net bedrijf nette verkoper

Net bedrijf nette verkopers Op een ongedwongen manier alles uitzoeken

Chat bubble icon 10
Ard uit Hendrik Ido ambacht
26-03-2025
Persoonlijk, professioneel, ongedwongen.

In twee sessies ben ik op een prettige persoonlijke en professionele wijze geholpen met het kiezen van een keuken die past bij m’n wensen.

Chat bubble icon 10
Hans uit Groningen
22-03-2025
Straight to the point!

Vriendelijk personeel, er wordt fijn mee gedacht om eigen wensen praktisch in kaart te brengen en er wordt mee gedacht wanneer de wensen niet kunnen of gewenst zijn in de praktijk. De klant en diens wensen worden respectvol benaderd. Ik heb... Lees meer

Chat bubble icon 10
Nienke Cornelissen uit Capelle aan den IJssel
21-03-2025