We hebben in de winter al mogen proeven van wat mooie dagen, maar nu is de lente echt begonnen! Dit betekent ook dat we weer kunnen genieten van heerlijke seizoensgroenten. Om je een beetje op weg te helpen, delen we graag een verrukkelijk lente recept: zalmfilet met asperges uit de oven.
De lente staat ook wel bekend om dé asperges tijd. Ze zijn heerlijk zacht van smaak en je kunt ze eindeloos combineren. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie met beenham of een frisse salade. Maar wat ook erg lekker is, is de combinatie asperges met zalm. Vooral dit recept:
Benodigdheden (3 personen):
- 600 gram zalmfilet
- 500 gram witte asperges
- 1 sinaasappel
- 1 bosui
- 1 rode ui
- 1 eetlepel dille (vers)
- Gemalen zwarte peper
- 2 theelepels grof zeezout
- 50 gram (gesmolten) boter
Bereiden
- Snijd ter voorbereiding de bosui in dunne ringen, snipper de rode ui en knip de dille fijn.
- Zet de oven aan en verwarm tot 180 graden.
- Pers de sinaasappel fijn en gebruik het sap om de zalmfiltet in te smeren. Laat vervolgens 5 minuten intrekken.
- Rasp de sinaasappel en meng dit met de rode ui, bosui, dille, peper en zeezout.
- Smeer de bodem van de (rechthoekige) ovenschaal in met 4 eetlepels sinaasappelsap in combinatie met 2 eetlepels gesmolten boter.
- Leg de zalm in het midden van de schaal en verdeel het mengsel van kruiden.
- Leg de witte asperges rondom het stuk zalm en schenk de boter wat over is over het geheel.
- Dek de zalm en de asperges af met bakpapier.
- Zet de schaal in het midden van de oven en laat het 25 minuten warm worden.
Je kan de zalm en asperges ook combineren met gekookte krieltjes in schil. Het gerecht is niet alleen superlekker, het is ook nog eens heel erg gezond! Eetsmakelijk!
Meer inspiratie?
Wil je vaker inspiratie op doen voor een lekker recept? Volg Eigenhuis Keukens dan direct op Facebook. Hier delen we geregeld nieuwe recepten, maar ook de nieuwste trends in keukenland.