Lenterecept: Krokante bruschetta met gegrilde asperge en beenham
13 maart 2021De lente staat voor de deur en dat betekent weer heerlijk borrelen in de tuin. En daar hoort natuurlijk een lekker borrelhapje bij! Wat dacht je van deze bruschetta met groene asperges?!
De lente staat voor de deur! Dat betekent dat het weer tijd is voor zonnige avonden op je terras of in de tuin. Niets is op dat moment gezelliger dan een lenteborrel in de zon met je geliefde, familie of vrienden. En natuurlijk kan bij een borrel een heerlijk borrelhapje niet ontbreken! Wij voorzien je graag van inspiratie. Wat dacht je van een krokante bruschetta met een laagje geitenkaas, rucola, stukjes zongedroogde tomaat, en niet te vergeten een echte lentegroente: groene asperges?!
BENODIGDHEDEN VOOR 8 BRUSCHETTA’S:
- 1 zakje rucola
- Zout en peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 8 plakjes beenham
- 125 gram geitenkaas
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 8 verse groene asperges
- 8 zongedroogde tomaatjes
- Parmezaanse kaas (vlokken)
- 8 sneetjes brood naar keuze (bijvoorbeeld ciabatta of stokbrood)
Hoe maak je de bruschetta?
- Snijd het brood in stukjes en besmeer aan beide kanten met olijfolie. Dit hoeft niet veel te zijn, want je wil natuurlijk niet dat de broodjes aanbranden. Om de sneetjes te roosteren kan je ervoor kiezen om deze in een pan of onder de grill te leggen totdat ze licht bruin en lekker knapperig zijn. Laat de broodjes vervolgens even afkoelen.
- Haal circa 3 centimeter van de onderkant van de asperges af en bestrijk de asperges met wat olijfolie en peper. Grill de asperges in een grillpan of koekenpan in circa 7 minuten gaar.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng deze met de geitenkaas. Voeg eventueel zout en peper naar eigen smaak toe.
- Wrijf de afgekoelde broodjes in met een teentje knoflook en besmeer de bruschetta’s met het mengsel van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes en leg er enkele blaadjes rucola op. Snijd de gegrilde asperges vervolgens in tweeën en rol deze in de plakjes beenham. Dit is natuurlijk optioneel! De bruschetta’s zijn ook overheerlijk zonder beenham.
- Leg de asperges, met of zonder ham, op de bruschetta’s en top af met parmezaanse kaas. En zo heb je in no-time een heerlijk lenterecept voor tijdens de borrel!
Meer inspiratie voor lekkere recepten?
Vind je het leuk om vaker geïnspireerd te worden met leuke en lekkere recepten? Volg ons dan zeker op Facebook en/of Instagram! Wij delen hier regelmatig heerlijke recepten én de leukste keukentrends van dit moment.
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 162 beoordelingen in de laatste 12 maanden.
Zaterdagmiddag even komen kijken, zonder afspraak, maar alsnog zijn wij zeer vakkundig en snel geholpen en hebben wij onze nieuwe keuken gelijk kunnen bestellen.
Wij zijn ontzettend fijn geholpen door Nick van Eigenhuis Keukens Capelle. Hij dacht met ons mee, luisterde naar onze wensen en gaf goed advies. We hebben onze droomkeuken uit kunnen zoeken en kunnen niet wachten tot installatie!
Verkoper is vriendelijk en heeft kennis van zaken
Bij het zoeken naar een keukenadviseur in de omgeving kwamen wij ook bij Eigenhuis Keukens in Hoofddorp uit. Hier werden we vriendelijk ontvangen en kregen we goed de ruimte om lekker rond te kijken en te orienteren. Geen gepush voor... Lees meer
Voor de keuken in onze nieuwbouwwoning zijn we super geholpen door Marcel (vestiging Capelle aan den Ijssel). Hij heeft goed geluisterd naar onze wensen en meegedacht. De werkwijze was ook super transparant. Kortom, een geweldige ervaring en we kunnen niet... Lees meer
We hebben een uitstekende ervaring met Eigenhuis Keukens in Amersfoort. In ons net gekochte appartement staat een keuken die ook geleverd was door Eigenhuis Keukens. Wij wilden graag een aantal aanpassingen doorvoeren. We waren blij verrast dat Lars zo goed met... Lees meer