Recept: tonijntostada’s met avocado en jalapeño-yuzumayo

In het kookboek van Eigenhuis Keukens ambassadrice Jadis Schreuder vind je 70 verrassend eenvoudige recepten, waaronder het recept voor tonijntostada’s met avocado en jalapeño-yuzumayo. In deze blog lees jij hoe je dit heerlijke gerecht kunt maken!

Tonijntostada recept | Jadis' Lemon Kitchen kookboek | Eigenhuis Keukens
Borders
Page divider element

In het kookboek van Eigenhuis Keukens ambassadrice Jadis Schreuder vind je 70 verrassend eenvoudige recepten, waaronder het recept voor tonijntostada’s met avocado en jalapeño-yuzumayo. Dit gerecht is dé perfecte combinatie van verschillende smaken, texturen en zuren! De crunch in combinatie met het boterzachte van de avocado crème, het lichtpittige van de jalapeño en het friszure van de yuzu en ingelegde ingrediënten maakt het geheel tot een succesrecept!

Mocht tonijn overigens niet helemaal jouw favoriete smaak zijn, dan kun je de tonijn ook vervangen door zalm of een stevige witvis.

Tip: Wist je al dat wanneer je voor 29 februari 2024 een vrijblijvende offerte op laat stellen, je het Jadis’ Lemon Kitchen kookboek cadeau ontvangt?

Recept uit Jadis' Lemon Kitchen kookboek | Eigenhuis Keukens

Avocado crème

Benodigdheden

  • Hoge maatbeker
  • Staafmixer
  • Citruspers
  • Handrasp

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • ½ - 1 biologische citroen
  • 1 klein teentje knoflook
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel grove zwarte peper
  • Bereiding

    Schil de avocado’s, snijd ze in stukken en doe ze vervolgens in de hoge maatbeker. Rasp de citroen en pers het sap eruit. Let er hierbij goed op dat er geen citroenpitjes in vallen! Doe het citroensap met de citroenrasp, knoflook, peper en zout opvolgend in de maatbeker bij de avocado.

    Haal de staafmixer hier goed doorheen, net zolang tot je een boterzachte crème krijgt. Proef de crème en breng deze eventueel verder op smaak met extra peper en zout.

    Jalapeño-yuzumayonaise

    Benodigdheden

    • Thermapen (kernthermometer)
    • Handrasp
    • Citruspers
    • Frituurpan of diepe gietijzeren pan
    • Zeef of frituurschep

    Ingrediënten

    • 100 ml zure mayonaise of maak deze zelf met het recept uit Jadis’ Lemon Kitchen kookboek op bladzijde 59
    • 15 ml yuzusap (van de toko) of citroensap
    • 1 kleine jalapeño van 7 g, fijngehakt en zonder zaadlijst
    • 1 el avocado crème
    • 1 tl ingelegde mosterdzaadjes per tostada of maak deze zelf met het recept uit Jadis’ Lemon Kitchen kookboek op bladzijde 53
    • Ingelegde rode ui en komkommer de hoeveelheid is naar wens, of maak deze zelf met het recept uit Jadis’ Lemon Kitchen kookboek op bladzijde 53
    • 100 ml zonnebloemolie
    • 8-10 kleine maistortilla’s van 10 cm (zoals de tortilla’s van La Morena)
    • 250 g verse MSC-gecertificeerde tonijn
    • 1 biologische citroen
    • 1 tl zoutvlokken

    Bereiding

    Voeg de zure mayonaise, yuzusap en jalapeño samen. Bewaar eventueel nog wat plakjes jalapeño om de tostada’s op het einde mee te garneren.

    Verwarm de zonnebloemolie in de pan tot 100 °C, gebruik voor het meten een Thermapen of kookthermometer. Bak vervolgens de maistortilla’s ongeveer 15 seconden per kant totdat ze goudbruin kleuren en krokant worden. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

    Snijd de tonijn in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Vervolgens snijd je het vruchtvlees van de citroen en smeer de tostada’s in met de avocado crème en leg daarop de tonijn en de drie soorten ingemaakte tafelzuren. Verdeel daarna het citroenvruchtvlees en de citroenrasp hierover.

    Als laatste garneer je de tostada’s door de jalapeño-yuzumayonaise naar smaak over de tostada’s te druppelen. Strooi er daarna naar smaak nog wat zoutvlokken, mosterdzaadjes en ingelegde rode ui en komkommer over én wanneer je van wat extra spice houdt kun je de overgebleven jalapeño plakjes er ook overheen strooien. Als kers op de taart serveer je de tostada’s uiteraard op een mooie schaal.

    Deel jouw tonijntostada’s met ons

    Ben je van plan om zelf dit verrukkelijke recept te gaan maken? Plaats dan vooral een foto van jouw zelfgemaakte tostada’s en tag ons én The Lemon Kitchen op Instagram en Facebook! Daarnaast raden we je uiteraard aan om ons te volgen voor de laatste keukentrends, leuke acties en een flinke dosis keukeninspiratie.

Klanten over Eigenhuis Keukens

Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 180 beoordelingen in de laatste 12 maanden.

Blob element background
goed geslaagd

Relaxte omgeving met vriendelijke heren die ons goed hebben geholpen. Fijn dat tijdens het 2e gesprek er totaal begrip was voor verandering van wensen en werden we ook goed geholpen met de kleurkeuzes. Vol vertrouwen dat alles tot in de puntjes... Lees meer

Chat bubble icon 10
Mirjam uit Amsterdam
01-04-2025
Super fijn en professioneel geholpen

Bij Eigenhuis keukens zijn wij heel prettig geholpen door Lusette. Ze luisterde goed naar onze wensen en heeft daar passend advies bij gegeven. Daarmee hebben wij echt onze droomkeuken gevonden bij Eigenhuis keukens. Er is ook een hele prettige, rustige sfeer.... Lees meer

Chat bubble icon 10
Diana uit Amersfoort
29-03-2025
Goede hulp, goede kennis, goede prijs!

Goed geholpen door Waldo, vervolgens door de juiste prijs akkoord gegaan op onze droomkeuken!

Chat bubble icon 10
Nick uit Olst
27-03-2025
Prima net bedrijf nette verkoper

Net bedrijf nette verkopers Op een ongedwongen manier alles uitzoeken

Chat bubble icon 10
Ard uit Hendrik Ido ambacht
26-03-2025
Persoonlijk, professioneel, ongedwongen.

In twee sessies ben ik op een prettige persoonlijke en professionele wijze geholpen met het kiezen van een keuken die past bij m’n wensen.

Chat bubble icon 10
Hans uit Groningen
22-03-2025
Straight to the point!

Vriendelijk personeel, er wordt fijn mee gedacht om eigen wensen praktisch in kaart te brengen en er wordt mee gedacht wanneer de wensen niet kunnen of gewenst zijn in de praktijk. De klant en diens wensen worden respectvol benaderd. Ik heb... Lees meer

Chat bubble icon 10
Nienke Cornelissen uit Capelle aan den IJssel
21-03-2025