Nog heel even en dan is het weer lente! Hét seizoen waarin we weer mogen genieten van frisse lentegroenten. Wij geven je alvast een verrukkelijk vegetarisch recept voor een couscous salade met radijs, peultjes en munt. Gemakkelijk, lekker en gezond! Iets wat wij in deze tijd zeker nodig hebben.
Het lenteseizoen kenmerkt zich door de vele soorten verse groenten. Niet gek dus dat er in deze periode vaak aan een salade wordt gedacht. Een salade is gemakkelijk te bereiden, gezond en vaak superlekker. Zeker als we het hebben over het volgende recept:
Benodigdheden (2 personen):
- 150 gram couscous
- 150 gram radijs
- 150 gram peultjes
- 100 gram erwten
- 150 gram geitenkaas
- 50 gram pistachenoten
- Munt
- 2 limoenen
- limoensap
- Olijfolie
- Honing
- Zout en peper
Bereiden dressing
- Meng 1 eetlepel honing, 2 eetlepels limoensap en een scheutje olijfolie in een kommetje.
- Hak een klein handje muntblaadjes fijn en voeg dit aan het kommetje toe.
- Roer het geheel goed door elkaar.
Bereiden salade
- Snijd de punten van de peultjes, verwijder de draadjes en kook de peultjes zo’n 5 minuten in de pan met een snufje zout.
- Giet de peultjes af en spoel deze onder de koude kraan.
- Kook de couscous en erwten volgens de verpakking.
- Doe de couscous in een grote kom en schep de peultjes en erwten er doorheen
- Snijd de radijs in dunne plakjes en voeg deze toe aan het geheel.
- Hak de geitenkaas in kleine stukjes en verspreid deze over de salade.
- Verdeel de pistachenoten over de salade en garneer het geheel met wat muntblaadjes.
(Kook)inspiratie opdoen met Eigenhuis Keukens
Regelmatig delen wij nieuwe recepten en andere trends op keukengebied via onze social mediakanalen. Vaker inspiratie opdoen? Volg ons direct op Facebook en Instagram!