Keramiek keukenblad
Ben je op zoek naar functioneel én esthetisch materiaal voor jouw keukenblad? Dan is keramiek zeer zeker de afweging waard! Met zijn unieke combinatie van esthetische schoonheid, veelzijdigheid en duurzame karakter heeft keramiek zich in korte tijd bewezen als een uitstekende keuze voor verschillende keukenstijlen. Ben je benieuwd naar alle voor- en nadelen van een keramiek keukenblad? Lees dan snel verder!
Wat is keramiek?
Keramiek is een industrieel geproduceerd materiaal. Klei, veldspaat en kwarts worden onder extreem hoge druk samengeperst waardoor er een compacte substantie ontstaat. Tijdens dit proces kan het materiaal worden voorzien van verschillende soorten decor. De compacte massa zorgt voor zowel de functionaliteit als de kwetsbaarheid van een keramiek keukenblad.
Voordelen van een keramiek keukenblad
Keramiek is een schitterend materiaal met vele voordelen. Zo zijn de esthetische mogelijkheden eindeloos, of je nu gaat voor een minimalistische look of juist een uitbundige uitvoering. Een keramiek werkblad is te verkrijgen in een brede selectie aan kleuren, patronen, afwerkingen en groottes. Zodoende is er altijd wel een combinatie die past bij jouw specifieke keukenopstelling.
Daarnaast is keramiek een uitermate duurzaam materiaal voor keukenbladen. Het materiaal is bestand tegen zowel vlekken, krassen als hitte. Het is zelfs mogelijk om pannen die net van het vuur komen direct op het werkblad te plaatsen zonder dat dit het blad zal beschadigen! Desondanks adviseren wij wel om met hete voorwerpen een onderzetter te gebruiken.
Nadelen van een keramiek keukenblad
Ondanks de grote voordelen van keramiek zijn er wel degelijk nadelen aan het materiaal. Zo is het materiaal niet goed bestand tegen het vallen van zware voorwerpen op het werkblad. Een dergelijke val kan schade veroorzaken die onomkeerbaar is. Hetzelfde geldt voor puntige voorwerpen, deze kunnen ook vervelende schades veroorzaken. Door de extreme hardheid moet puntbelasting worden vermeden, omdat dit het blad kan beschadigen. In het bijzonder moet je oppassen bij de randen van het werkblad, daar is het materiaal het meest kwetsbaar.
Nieuw: gepolijst keramiek! Deze extra glaslaag zorgt voor een prachtige glans en diepte, waardoor het blad een natuurlijke, verfijnde uitstraling krijgt. Het enige nadeel van deze afwerking is dat het iets gevoeliger is voor krassen.
Tips voor het onderhoud van een keramiek keukenblad
Keramiek is zeer makkelijk in onderhoud en schoonmaak. Na de plaatsing van het keukenblad heb je er weinig omkijken naar, toch adviseert Eigenhuis Keukens de volgende punten:
- Gebruik een vochtige doek met zacht schoonmaakmiddel om het werkblad schoon te maken;
- Voorkom het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en producten met een pH-waarde onder de 2 en boven de 12;
- Gebruik géén harde schuurmiddelen om onnodige krassen te voorkomen;
- Wees voorzichtig met het gebruik van zware en scherpe voorwerpen.
Voor het onderhouden van het werkblad raden wij je tevens aan om de onderhoudsinstructies te raadplegen. Als trotse eigenaar van een Eigenhuis keuken kun je de onderhoudsinstructies ook raadplegen in de Bijlage koopovereenkomst.
Laat je adviseren bij Eigenhuis Keukens
Wil je graag onze keramieken werkbladen van dichtbij komen bewonderen en de eigenschappen van het blad zelf ontdekken? Maak dan snel een online showroomafspraak en kom langs bij een van onze showrooms! Onze keukenspecialisten staan klaar om je alles te vertellen over de mogelijkheden van dit prachtige materiaal. Zien wij jou snel in een van onze showrooms?
Eigenhuis Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 158 beoordelingen in de laatste 12 maanden.